Meditasjon håndbevegelse

Kronikerhelse

Hva er god helse når man lever med en kronisk sykdom som påvirker funksjonsnivå og lager helt nye leveregler i hverdagen? Hvordan kan man leve bedre MED sykdommen, oppleve mestring og så god livskvalitet som mulig der man er fra dag til dag? 

Det brenner Lev med hjertet for å utforske sammen med deg. Alle dager trenger ikke å være gode, men kan vi finne noe godt i hver dag, uansett hvor lite?

God helse er mer enn en frisk kropp, selv om en kropp med sykdom kan skape alle mulige typer trøbbel. Men vår følelse av helse, er vel så viktig. Helse er også mestringsfølelse, relasjoner, følelse av mening i hverdagen, å ha hobbyer og interesser, ta vare på seg selv der man er fra dag til dag. 

MediYoga og kronikerhelse

Yoga er mer enn fancy asanaer. Faktisk er det mye mer enn det. MediYoga står for medisinsk yoga og instruktørene har helsefaglig bakgrunn. Det er en terapeutisk yogaform som har en helhetlig tilnærming til helse. I tillegg er det sterkt fokus på tilpasning og det passer godt for mennesker med kronisk sykdom. 

Lev med hjertet er utdannet MediYoga-instruktør og er selv kroniker. Gjennom utdanningen fikk hun selv oppleve hvor lite som skal til for å gjøres en stor forskjell. Det utfordret tankene om at "alt eller ingenting". Nå er det heller slik at "Litt gjør fryktelig mye!"

_edited_edited_edited.jpg

Å skape en god hverdagsbalanse

1

Ta utgangspunkt i de mest "typiske" dagene dine. Det kan være vanskelig å finne et slags balansepunkt. Men det er ikke "Alt eller ingenting". Litt kan gjøre myye!

2

Det å prøve å fylle behovene man har til et nivå man føler man trives, til tross for sykdommens påvirkning og uforutsigbarhet. Er det mulig alle dager? Nei. Men vil fokuset hjelpe? Definitivt. 

3

Helse er mer enn hvordan kroppen har det i øyeblikket. Det handler også om mental- og emosjonell helse. Følelsen av mening og mestring. Å kjenne seg selv og vite hva som er viktig å prioritere. 

Det å finne måter å bygge hverdagsfundamentet på er et godt utgangspunkt for å oppleve økt livskvalitet og mestring. Det kan igjen hjelpe oss å finne tryggheten i at vi tar gode valg og avgjørelser for egen helse ut i fra utgangspunktet vi har.

Sosiale medier

FB-icon.svart.png
IG-icon.svart.png