IMG_4624-2.jpg

Om meg

- Bli bedre kjent med Jenny og Lev med hjertet!

Fra syk til noe sånn.. Midt i mellom?

Lev med hjertet startet da jeg gikk fra veldig syk, til å bli bra nok til å være stuck mellom frisk og syk et sted. I gråsoneland. Ikke helt frisk. Ikke helt syk. 

Jeg har alltid drømt om å hjelpe mennesker og bestemte meg tidlig for å begynne på sykepleien etter at mamma hadde fått kreft da jeg var 12 og jeg forstod hvor stor forskjell en sykepleier kunne gjøre når man står midt i en krise. De var som hvitkledde engler, og jeg ville være en sånn! Nyansene er så viktige, har jeg lært. En sykepleiers ord kunne kanskje ikke ta vekk all smerte eller lege alle sår. Men de kunne gjøre det litt lettere å være syk, eller pårørende. Og det kunne bety alt for menneskene man møtte.

Lev med hjertet

Så jeg begynte på sykepleien for å bli en hvitkledd engel som gjorde livet litt lettere for mennesker i kriser. Det tok bare ett år før jeg selv befant meg på feil side av sykesengen. Etter en kraftig runde mononukleose, ble jeg syk. I løpet av et par år, var jeg så syk at jeg var å kategorisere som alvorlig syk.

 

Jeg rakk heldigvis å få med meg alle fag og praksis fra førståret. Kan man kalle det en kvart hvitkledd sykepleierengel? Nei? Okei da, høhø.

 

Nå, et tiår senere er jeg mye bedre. Ikke frisk. Ikke så syk som jeg var. Men i gråsoneland et sted. Med kapasitet nok til å hjelpe mennesker med kronisk sykdom til økt livskvalitet. Ikke ble jeg sykepleier, men jeg tror kanskje erfaringene gjennom disse årene har gitt meg noe langt viktigere. Egenerfaring, en god dose empati og en sterk forståelse av hvordan det er å leve med både mild og alvorlig sykdom. Det å vite hvordan det er å leve med sykdom på ubestemt tid. Leve med store begrensninger fysisk og kognitivt. Å trenge hjelpemidler for essensielle gjøremål. Det å trenge hjelp fra andre, når man helst vil være den som hjelper alle andre. Være den som ingen kan forstå hvordan det er å være meg i min kropp, fordi kronisk sykdom er umulig å forstå med mindre man har det selv.

 

Egenerfaring er en ressurs. Men i mine samtaler over 1500 samtaler kronikere gjennom disse årene, har gitt meg innblikk i andres tilværelse også. Jeg har fått være deltaker i andres hverdag via sosiale medier fått milevis med meldinger fra andre med ulike typer sykdommer. Fått innblikk i hvordan andre lever med sykdommen de har, på godt og vondt. Hva som gir livskvalitet. Hva som tar energi. Hva som gjør hverdagen lettere. 

11. juli 2019 startet jeg Lev med hjertet, etter å ha delt fra livet på Snapchat i flere år. Aldri hadde jeg trodd at kontoen skulle vokse og engasjere slik den har gjort. Og det er jeg skikkelig stolt av.

 

Ikke hadde jeg trodd at interessen min for nettsider, digital tegning, Photoshop, redigering skulle bli til en liten frilans nettsidedesignbusiness via Lev med hjertet, hvor jeg hjelper gründere å få på plass nettsider, både store og små. (Fun fact: Jeg har dillet med nettsidebyggere helt siden jeg var 14 år). Synkront med fokuset på kronikerhelse.

Ikke hadde jeg trodd at jeg skulle få være et talerør i sosiale medier for kronisk syke, eller bruke min interesse for helse, trening og å skape balanse i hverdagen for å skape nettbaserte tilbud mennesker som er kronisk syke. Tilbud som er tilpasset og har fokus på ulike funksjonsnivåer.

Eller lage kurs i sosiale medier for små pasientforeninger på forespørsel. 

Jeg er bare såvidt i gang og håper Lev med hjertet kan hjelpe både gründere å finne hjertet sitt i businessen og få det inn i deres visuelle identitet på deres nettside, og hjelpe kronisk syke å finne den viktige livskvaliteten og mestringsfølelsen i hverdagen, slik den er i dag. 

Lev med hjertet gjenspeiler Jenny. Å følge hjertet sitt. Og for meg har alltid hjertet mitt vært svært tydelig på at det som gir mitt liv mening, er å hjelpe andre å finne mening. Hjelpe. Fra hjertet. 

Så her sitter jeg med hjertet i hånda. Lager nettsider til gründere, kurs og medlemsportal til kronisk syke. Fordi det er det hjertet mitt sier er rett for meg.

 

Og til deg som følger meg. Som kommenterer, liker, deler, følger og engasjerer deg. TAKK. Det betyr så mye.